maanantai 12. toukokuuta 2014

Savulohileivät



Nämä savulohileivät sopivat hyvin juhlatarjoiluun. Pienet, juhlavat ja maistuvat savulohileivät sopivat hyvin siis vaikkapa tämän kevään ylioppilaille tai muille valmistuville.

 1-2 dl kuohukermaa
100 g crème fraichea
100 g kermaviiliä
n. 250 g savulohta
ruohosipulia
sitruunanmehua
sitruunapippuria

saaristolaisleipää tai ruisleipää
kostutukseen maitoa
koristeluun sitruunan viipaleita ja ruohosipulia


1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää crème fraiche, kermaviili, savulohi, silputtu ruohosipuli ja sitruunanmehua. Mausta sitruunapippurilla. Tarkista maku.
2. Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi siivuiksi tai käytä ruisleipää. Kostuta leipä maidolla ja levitä tai pursota savulohimousse leipien päälle.
3. Koristele leivät sitruunaviipaleilla ja ruohosipulilla.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti