tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lempi mutakakkuni


Tämä on aivan mielettömän ihana ja suklainen mutakakku! Siis tästä lähtien lempi mutakakkuohjeeni. Resepti on napattu täältä Wicked sweet kitchen -blogista.
Resepti on jauhoton, joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, ja maistuu myös toki muillekin!


140 g voita
200 g tummaa suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
1 ½ dl sokeria
4/5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
1 1/5 dl tummaa kaakaojauhetta

Tarjoiluun vadelmia/mansikoita
Koristeluun halutessa tomusokeria, kaakaojauhetta
tai vaahtokarkkeja

1.       Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita irtopohjavuoanpohjalle (halk. 24 cm) leivinpaperi ja voitele paperi ja vuoan reunat.
2.       Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin.
3.       Kaada suklaaseos keskikokoiseen leivontakulhoon. Lisää sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi käsin vispilällä, n. 1 min. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.
4.       Kaada taikina irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia tai kunnes reunat ovat kimmoisat ja irtoavat hieman vuoasta, mutta keskiosa on vielä tahmea sisältä. Älä paista kakkua liian kauan.
5.       Voit tarjoilla kakun hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä vadelmien tai mansikoiden kanssa.




7 kommenttia :

  1. Tämä on aivan LOISTAVAA, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä suklainen mutakakku on kyllä hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Kauniisti koristeltu! Nyt tekee taas mieli tätä kakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on kyllä ihan huippuhyvää, kiitos sinulle hyvästä ohjeesta!

      Poista
    2. Hei! Kokeilun arvoiselta kuulostaa tämä ohje.:) Yksi tarkennus: Onko ohjeessa käytetty kaakaojauhe siis tummaa kaakaojauhoa, esim. VanHouten, Fazerin Ögonkakao tms.? On vaan niin suuri määrä, että pisti miettimään, että pitääkö se kuitenkin olla kaakaojuomajauhetta kuten O'boy tms.?

      Poista
    3. Hei, ja kiitos tarkentavasta kysymyksestäsi! :)

      Kyllä, ohjeessa on käytetty juurikin tummaa kaakaojauhetta, esimerkiksi jotakin mainitsemistasi. Kakusta tulee tällöin ihanan suklainen ja se kannattaa jättää reilusti tahmeaksi keskeltä. Siis melko pieni pala tätä kakkua riittää, juurikin kun on niin suklainen. Seurana voi tosiaan nautiskella vaniljajäätelöä, kermavaahtoa ja vaikkapa vadelmamelbaa (soseutetaan vadelmat ja makeutetaan tomusokerilla) Kannattaa kokeilla! :)

      Poista
    4. Päivitin nyt myös tuohon ohjeeseen tarkennuksena, että ohjeessa käytetään tummaa kaakaojauhetta :)

      Poista