tiistai 7. huhtikuuta 2015

Maapähkinä-suklaahippupikkuleivät


Wicked sweet kitchen -blogissa oli joku aikaa sitten ohje näihin ihaniin pikkuleipiin. Reseptiä noudatin täsmällisesti, mutta nimen päätin tänne suomentaa vapaammin. Nämä ovat kyllä ihan huippuhyviä! Rapeita päältä ja sitkeitä sisältä. Myös maapähkinän maku tulee näihin mukavasti. 


Näissä kannattaa tosiaan muistaa ettei paista niitä liikaa, ne kyllä kovettuvat vielä pellillä uunista ottamisen jälkeen.  Sormisuolaa kannattaa ehdottomasti ripotella näihin, se tuo näiden maun todella esille. Nauti hieman jäähtyneinä lasillisen maito kanssa, nam!


115 g voita
3/4 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 1/3 dl fariinisokeria
1 1/5 dl sokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 ½ dl kaurahiutaleita
200 g suklaata (esim. 100 g tummaa suklaata ja 100 g valkoistasuklaata)
sormisuolaa



1. Lämmitä uuni 165 asteesen. 
2. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola keskenään.

3. Sulata voi ja maapähkinävoi kattilassa miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää fariinisokeri ja sokeri. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken aikaa.
4. Lisää kananmuna sekä keltuainen yksitellen taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi nopeasti kummankin lisäämisen jälkeen. Lisää sekaan kuivat aineet ja kaurahiutaleet sekä lopuksi suklaarouhe.
5. Ota taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Ripottele sormisuolaa pallojen päälle.
6. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pinta ei enää kiillä, mutta pikkuleipä on kuitenkin vielä sisältä pehmeä. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä.





2 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Samaa mieltä, nämä ovat kyllä niin herkullisia, että täytyykin tehdä näitä taas joku päivä! :) Reseptistä kiitokset Wicked sweet kitchen -blogiin! :)

      Poista