maanantai 4. toukokuuta 2015

Vadelma-raakasuklaakakku


Löysin täältä niin herkullisen kuuloisen vadelma-raakasuklaakakun ohjeen, että oli aivan pakko sitä kokeilla. Ja hyväähän se oli! Suklaa ja vadelma ovat yksi lempiyhdistelmistäni eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Uskoisin että tämä kakku maistuu myös niille jotka eivät välttämättä ole muuten raakaleivonnan ystäviä. Ja tällä kakulla on myös helppo aloittaa raakaleivonnaisten kokeilu, aineksia tässä raakakakussa ei ole kovin paljon ja ne löytyvät jo useimmista lähikaupoista. Ohje maidoton ja gluteeniton, joten se sopii myös monille allergisille. Vadelma-raakasuklaakakku sopiikin hyvin vaikkapa kevään juhliin, tuoreilla vadelmilla koristeltuna.



Pohja

3 dl taateleita
3 dl pähkinöitä
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus (ruusu)suolaa


Täyte

n. 250 g vadelmia


Suklaakuorrute

2 dl raakakaakaojauhetta
1 dl hunajaa
1 dl kookosöljyä
3-4 rkl lämmintä vettä


Koristeluun

esim. tuoreita vadelmia 


1. Muussaa vadelmat haarukalla. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, niitä pitää keittää muutaman minuutin ajan. Anna vadelmien jäähtyä.
2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha tehosekoittimella pohjan ainekset sekaisin. Voit myös pieniä veitsellä pähkinät ja taatelit ja sekoittaa pohjan ainekset sitten keskenään. Jos pohjataikina on vaikeasti muotoiltavissa, voit lisätä siihen pari ruokalusikallista vettä. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Kaada vadelmat pohjan päälle. Laita odottamaan jääkaappiin.
3. Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä vesihauteessa. Lisää sekaan muut suklaakuorrutuksen aineet. Kaada suklaakuorrutus vadelmatäytteen päälle. Laita vadelma-suklaaraakakakku jähmettymään jääkaappiin. 
4. Irrota irtopohjavuoan pohja ja reunat ja siirrä kakku varovasti tarjoilualustalle. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla tai pähkinöillä. Ota kakku ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön ennen tarjoilua, näin kakun maut tulevat paremmin esiin ja se on myös helpommin leikattavissa.





2 kommenttia :

  1. Nam, tämä vaikuttaa herkulliselta ja näyttää todella kauniilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä oli kyllä herkullinen resepti, kannattaa kokeilla :)

      Poista