tiistai 13. lokakuuta 2015

Mustikka-murupiirakka


Tässä perinteinen ohje ihanaan mustikka-murupiirakkaan. Tällä reseptillä saat piirakkaa pellisen, ja puolittamalla ohjeen voit tehdä sen pyöreään piirakkavuokaan. Jos haluat, tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Maistuu erinomaiselta kylmän maitolasillisen kanssa, nam!



250 g  voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 muna
200g kermaviiliä
7 dl mustikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda sekaisin. Nypi sekaan huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Ota seoksesta noin 1/3 osaa erilleen. 
3. Sekoita isompaan osaan kermaviili ja muna. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle jäiset mustikat sekä lopuksi muruseos.
4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä.




2 kommenttia :

  1. Tämä ohje on kylläh huikean hyvä ja toimii erilaisilla marjoilla ja hedelmillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ja tällä saa nopeasti isommallekin porukalle helposti pellillisen herkkua.. :)

      Poista