keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ruissämpylät


  
Itse tehdyt, uunituoreet ruissämpylät ovat kyllä todella hyviä. Nauti välipalalla tai vaikkapa keiton seurana.

 5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 rkl siirappia
1-2 tl suolaa
¾ dl öljyä
6 dl ruisjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja

1.       Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Jätä taikina melko pehmeäksi ja käsiin tarttuvaksi.
2.       Laita taikina kohoamaan liinan alle lämpimään. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen n. 20-25 sämpylää.  Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota hyvin.
3.       Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa, n. 10 minuuttia.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti