torstai 8. tammikuuta 2015

Raakasuklaa


Moni on antanut uuden vuoden lupauksena ainakin aloittaa vuoden hieman terveellisemmin. Herkutella voi myös terveellisemmin, esimerkiksi itsetehdyllä raakasuklaalla. Raakasuklaa on ihanan täyteläisen makuista ja vieläpä terveellistä. Esimerkiksi kaakavoi sisältää luonnollisia antioksidantteja, E-vitamiinia sejä muita vitamiineja ja mineraaleja. Raakasuklaan valmistamisessa ei ainesosia kuumenneta yli 42-45 asteen, ja tällöin raakasuklaan tärkeät ravintoaineet säilyvät.


Raakasuklaata on nykyään ihan hyvä valikoima ruokakaupoistakin, mutta sen valmistaminen kotonakin on helppoa. Muutaman perus raaka-aineen ostettuaan voi itse valmistaa erilaisia herkullisia raakasuklaita. Tällä annoksella herkuttelee jo usemman kerran. Säilytä raakasuklaa jääkaapissa.
Vaihtelua makuun saa erilaisista pähkinöistä, kuivatuista hedelmistä, marjoista tai pakastemarjoista.  Raakasuklaa on ihanan täyteläisen makuista, mutta se makuun tottuakseen voi tarvita muutaman maistelukerran.  Kaloreita on toki raakasuklaassakin, mutta se on terveellistä ja sitä tarvitaan yleensä pienempi määrä taltuttamaan makeanhimo. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. 

 Raakasuklaa


2 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
1-2 rkl intiaanisokeria
ripaus ruususuolaa
gojimarjoja/kuivattuja hedelmiä tai marjoja/kookoshiutaleita yms.


1. Laita kulho lämpimään vesihauteeseen ja laita kulhoon kaakaovoi ja raakakaakaojauhe. Anna kaakaovoin sulaa ja sekoittele seos tasaiseksi.
2. Lisää mukaan hunaja, intiaanisokeri sekä ruususuola. Sekoita kunnes saat seoksesta jouksevan.
3. Pilko haluamasi pähkinät, hedelmät tai marjat ja lisää ne seokseen.
4. Kaada raakasuklaaseos leivinpaperilla vuorattuun rasiaan. Laita raakasuklaa jähmettymään jääkaappiin tai ensin n. tunniksi pakkaseen ja sitten jääkaappiin. Leikkaa valmis raakasuklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä raakasuklaa jääkaapissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti