perjantai 27. helmikuuta 2015

Pizza ilman hiivaa



Tässä kätevä ohje pellilliseen pizzaa. Tämä pizza on nopea ja helppo tehdä ilman kohotteluja vaikka viikonloppuna iltapalaksi, ja se sopii myös niille joille hiivataikinat eivät jostain syystä sovi. Pohjasta tulee todella hyvä ja herkullinen, kannattaa kokeilla. Vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin, tästä saisi myös herkullisen gluteenittoman pizzan. Alunperin ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset, tässä se hieman vähemmällä juustomäärällä. Alkuperäisessä ohjeessa on myös Aura-juustoa pizzan päällä, joten sitäkin kannattaa kokeilla. Suolan määrä kannattaa miettiä täytteiden mukaan. Täytteitähän voi tähän sitten vaihdella mielensä mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään tai laittaa omat lempitäytteensä. Meillä tätä tehdään herkullisuutensa ja nopeutensa vuoksi välillä viikonloppuisin kun pitäisi saada jotain hyvää ja nopeasti. Tarjoa pizzan kanssa  raikasta salaattia ja kylmää juotavaa, nam!



Pohja

2 ½ dl maitoa
80 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa


Täyte
400 g jauhelihaa
(n. 100 g salamia)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
200 g herkkusieniä
3 tl pizzamaustetta
2 tl chilijauhetta
n. 1 tl suolaa
2 tl mustapippuria


Päälle

1 tlk ananaspaloja
n. 200 g juustoraastetta
pizzamaustetta



1. Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Vaivaa taikinaa hieman. Taputtele valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Tarkista maku.
4. Levitä täyte pizzataikinan päälle, lisää päälle ananaspalat ja juustoraaste. Ripottele pinnalle halutessasi pizzamaustetta.
5. Paista pizzaa uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia. 





2 kommenttia :

  1. Nam, olipas herkullista! Tosi hyvä koostumus pohjassa. Teimme gluteenittoman version ja maistui kyllä koko poppoolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! :) Ja taisitkin sanoa, että gluteenitonta jauhoseosta sai laittaa vähän enemmän (6-7 dl)..? Kiitos vinkistä, täytyykin testata gluteenitonkin versio joku kerta! :)

      Poista