tiistai 24. marraskuuta 2015

Luumu-kaneli rahkakakku


Valiolla on nyt myynnissä kausimakuna ihanaa luumu-kanelirahkaa. Halusin kokeilla tehdä siitä jotain yksinkertaista, jouluista ja herkullista. Tässä jouluisassa kakussa maistuukin luumu, kaneli, suklaa ja makuja piristää raikkaan kirpakat puolukat. Tämä on todella helppo tehdä ja sopii hyvin vaikkapa pikkujoulupöytään herkuksi. Kakku on tehty halkaisijaltaan 18 cm vuokaan, ja siitä saa n. 8 annosta. Kannattaa kokeilla, tästä tuli kyllä todella herkullista ja jouluisan makuista.

Pohja

175 g Bastogne-keksejä
50 g voita

Täyte

2 prk Valion luumu-kanelirahkaa
2 rkl sitruunamehua

Suklaaganache

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
ripaus suolaa

Päälle

puolukoita
erilaisia strösseleita



1. Murskaa keksit esim. kaulimen avulla muovipussissa.Sulata voi, lisää keksien sekaan ja sekoita. Laita irtopojavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada keksiseos pohjalle. Tasoita.
2. Notkista luumu-kanelirahka kulhossa ja lisää joukkoon sitruunamehu. Kaada pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Jäähdytä valmis kakku. Irrota jäähtynyt kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
3. Valmista suklaaganache. Pilko kulhoon suklaalevy. Kiehauta kattilassa kuohukerma ja kaada se suklaan päälle. Anna olla hetken aikaa ennen kuin sekoitat. Sekoita kerma ja suklaa tasaiseksi ja lisää nokare voita ja ripaus suolaa. Kaada suklaaganache luumu-kanelikakun päälle ja anna valua hieman reunoille. Koristele pakastepuolukoilla ja erilaisilla strösseleillä.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti