tiistai 21. lokakuuta 2014

Omena-valkosuklaa täytekakku


Tämän omena-valkosuklaa täytekakun tein mieheni nimipäiväkahvitteluun. Olen jo jonkun aika halunnut kokeilla valkosuklaan paahtamista ja koska minulla oli vielä jäljellä itse tehtyä omenahilloa, päädyin hakemaan inspiraatiota kakkuun täältä.  


Koristelussa kokeilin ystävältäni saatuja kukkamuotteja, ja niistä tykkäsinkin kovasti.  Koska täytteet olivat makeita, jätin kermavaahdon melko miedon makuiseksi. Itseltäni jäi hieman yli tästä kakusta tuota paahdettua valkosuklaa-vaahtoa, mutta sen voi hyvin  hyödyntää vaikkapa leipomalla kääretortun. Paahdettuun valkosuklaaseen tulee ihana aromi, hieman kinuskimainen. Omena-valkosuklaa täytekakun kokonaisuus oli kyllä erinomainen, tästä tuli kyllä ehdottomasti yksi lempi täytekakuista ja teenkin tätä varmasti toistekin. Kakku sai myös vierailta kehuja ja oli tämä myös lastenkin mieleen, suosittelen kokeilemaan!


Pohja

3 kananmunaa
1 dl  sokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

sitruunamehua
sokeria
tai omenamehua

Täyte

kanelista omenahilloa
275 g valkosuklaata
6 dl kermaa

Päälle

flora vispiä
sokeria
vaniljakreemijauhetta
sokerimassaa
sokerimassasta tehtyjä kukkia
suklaata

1.       Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmistele kaksi irtopohjavuokaa  halk. n. 18 cm (tai yksi n. 24 cm kakkuvuoka) laittamalla leivinpaperi pohjalle ja voitelemalla ja korppujauhottamalla reunat.
2.       Sekoita kuivat aineet keskenään.
3.       Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokiin.
4.       Paista kakkupohjia uunin keskitasolla kunnes ovat kypsiä.
5.       Valmista täyte. Rouhi valkosuklaa rouheeksi ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda valkosuklaata uunin keskitasolla 175 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes valkosuklaan palaset ovat muuttuneet vaalean ruskeiksi.
6.       Laita kattilaan paahtunut suklaa ja kerma. Hämmentele koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut kermaan. Kaada valkosuklaa-kermaseos astiaan ja jäähdytä vesiahauteessa. Laita jäähtynyt seos jääkaappiin, kunnes se on täysin kylmää.
7.       Vatkaa hyvin jäähtynyt valkosuklaa-kerma vaahdoksi.
8.       Aloita täytekakun kokoaminen. Leikkaa pohjat neljäksi levyksi. Kostuta pohjaa sokerilla makeutetulla sitruunamehulla tai omenamehulla.  Laita pohjalle kanelista omenahilloa ja valkosuklaa-vaahtoa. Täytä näin koko kakku.



9.  Laita kakun pinnalle vielä ohut kerros valkosuklaa-vaahtoa. Kauli sokerimassasta ohut levy ja laita se kakun päälle.



10. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää siihen samalla vaniljakreemijauhetta sekä sokeria maun mukaan.
Pursota täytekakun reunat ja päällys kermavaahdolla.



11. Viimeistele omena-valkosuklaa täytekakku vielä  esimerkiksi sokerimassakukilla ja sulatetulla suklaalla.



Ja sitten vain kahvin keittoon ja herkuttelemaan!



4 kommenttia :

  1. Kaunis kakku!
    Pursotukset ovat upeita, koristelussa tyyliä !

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis!
    Millasella muotilla olet nuo kukat tehnyt?
    Kokeilen seuraavaan kakkuun tuota omenahillo-valkosuklaa- täytettä, vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Kukat on tehty sellaisella painettavalla muotilla, setissä oli eri kokoisia näitä kukkia. Sain setin lahjaksi, joten en siitä valitettavasti tiedä enempää.
    Juu, kannattaa kyllä kokeilla, omena, kaneli ja paahdettu valkosuklaa olivat kyllä herkullinen yhdistelmä :)

    VastaaPoista