sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Punaherukkamuffinit



Nyt on hyvä aika tyhjennellä pakkasesta viimeisiä marjoja. Tässä mehevien punaherukkamuffinien ohje. Nämä ovat ihanan kuohkeita eivätkä mielestäni liian makeita. Alkuperäinen ohje on täältä. Tein nämä vehnäjauhoihin, mutta gluteenittomat versiot saat vaihtamalla ne gluteenittomiin jauhoihin, kuten alkuperäisessä ohjeessakin.


4 ½ dl vehnäjauhoja / gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
120 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
2 dl punaherukoita

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2.  Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää vielä maito sekaan.
4. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset punaherukat taikinan sekaan.
5. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista niitä uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.




2 kommenttia :

  1. Voi itku. Miksei mulla tuu ikinä pakastettua viinimarjoja sellaisinaan? Nyt täytyy ensi kesänä ryhdistäytyä (tässäkin asiassa). Näyttävän herkullisilta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän meilläkin menee mehuiksi viinimarjat... täytyy itsekin laittaa niitä ensi kesänä sellaisenaan vähän enemmän pakkaseen leivontaa varten :)

      Poista