torstai 17. syyskuuta 2015

Banaani-suklaakääretorttu



Nyt kun nämä syksyiset sadekelit on täällä, niin tulee leivottua kaikenlaista herkkua itselle ja lapsille. Kääretorttu on siitä mukava, että se on nopea tehdä ja koristelulla sen voi hyvin tarjoilla vaikkapa juhlissa. Tälläisen banaani-suklaakääretortun tein kun teki mieli jotain, missä on banaania ja suklaata.


Kääretorttu

3 munaa
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2-3 banaania
sitruunanmehua
2 ½ dl flora vispiä
100 g tummaa suklaata


1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
3. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon sekaan. Sekoita varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia.
4. Kumoa kypsä torttu leivinpaperin päälle jäähtymään, johon on ripoteltu sokeria.
5. Valmista täyte. Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa kerman joukkoon samalla vatkaten.
6. Viipaloi banaanit ja pirskottele viipaleiden päälle hieman sitruunamehua, jotteivat ne tummuisi.
7. Levitä suklaakermavaahto kääretortulle (säästä osa vaahdosta halutessasi koristeluun) ja levitä päälle banaaniviipaleet. Kääri torttu rullalle. Koristele halutessasi suklaakermavaahdolla, banaaniviipaleilla ja sulalla suklaalla tai suklaakarkeilla.



2 kommenttia :

  1. Ui vitsit miten näyttääkin syntisen herkulliselta �� ja juuri sopiva syksyn piristys

    VastaaPoista