maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pikamunkit


Vappu lähestyy ja tuoreet munkit kuuluvat monella vapun herkutteluhetkiin. Pullahiireltä löysin ohjeen helppoihin ja nopeisiin rahkamunkkeihin. Nämä olivat kyllä todella nopeita valmistaa ja maistuivat herkullisilta. Halutessaan munkit voi myös täyttää hillolla ja sitten kierrittää ne sokerissa. Itse lisäsin taikinaan myös kardemummaa antamaan lisämakua. Rahkamunkit paistetaan alemmalla lämpötilalla kuin tavalliset hiivalla kohotetut munkit, ja niitä paistaessa kannattaakin halkaista yksi munkki ja tarkistaa että ne ovat kypsiä. 
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan tuoreilla munkeilla ja juhlimaan vappua!


Pikamunkit

(n. 10 kpl)

250 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
(1 tl kardemummaa)
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
½ dl maitoa
n. 1 dl erikoishienoa/tavallista sokeria munkkien päälle

Paistamiseen

1 litra ruokaöljyä

1. Sulata voi. Mittaa kaikki ainekset, maitoa lukuunottamatta, kulhoon ja sekoita. Lisää maito vähitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Kuumenna ruokaöljy kattilassa 165-170 asteiseksi. Nostele kauhalla tai kahden lusikan avulla munkkitaikinaa kuumaan öljyyn. Paista munkkeja noin 3 minuuttia per puoli. Tarkista halkaisemalla yksi munkki, että munkit ovat varmasti kypsiä sisältä. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sen jälkeen ne sokerissa.


Hauskaa vappua!



2 kommenttia :

  1. Kuulostaa kyllä loistavalta tällainen pikaohje, nam! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, nämä ehtii tehdä vaikka yllätysvieraille ja ovat kyllä tosi hyviä :) Kiitokset Pullahiirelle hyvästä ohjeesta :)

      Poista