maanantai 26. toukokuuta 2014

Välimerenpiiras



Tämä välimerellinen suolainen piiras on todella maukas. Tämä sopii hyvin illanistujaisiin tai sitten vaikkapa kesän juhliin suolaiseksi tarjottavaksi. Tuplaamalla ainekset saat tästä pellillisen piirakkaa, josta riittää mukavasti suolaista tarjottavaa isommallekin porukalle. Piirakan voit myös hyvin tehdä ajoissa ennen juhlia valmiiksi pakkaseen ja sitten sulattaa juhlia varten.

Pohja

125 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g kermaviiliä
yrttimausteseosta

Täyte

200 g fetajuustoa
muutama vihreä oliivi
1 punainen paprika
1 pieni sipuli/punasipuli/1-2 kevätsipulia
½ ruukkua basilikaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
yrttimausteseosta maun mukaan
ripaus mustapippuria

1.       Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.       Nypi voi tai margariini, suola, vehnäjauhot, kermaviili ja yrttimauste keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoanpohjalle (tai leivinpaperin päälle pellille, jos teet tupla-annoksen). Käytä apuna hieman vehnäjauhoja, niin taikina ei tartu käsiin.
3.       Paloittele täytteen ainekset; fetajuusto, oliivit, paprika sekä sipulit. Silppua myös basilika. Ripottele täytteen ainekset pohjan päälle.
4.       Sekoita keskenään kananmunat ja ruokakerma. Lisää sekaan juustoraaste sekä mausteet. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla, n. 25-30 minuuttia. Jos piirakka meinaa tummua liikaa, peitä se paiston aikana leivinpaperilla.





2 kommenttia :

  1. When someone writes an article he/she retains the plan of a user
    in his/her mind that how a user can understand it. Thus that's why this post iis perfect.
    Thanks!

    Here is my web-site black black mold killing products

    VastaaPoista
  2. When someone writes an article he/she retains the plan of a user
    in his/her mind that how a user can understand it. Thus that's why this post iis perfect.
    Thanks!

    VastaaPoista