perjantai 23. elokuuta 2013

Jäätelökakku



Tämä on ihastuttavan samettista jäätelökakkua! Ohje on Leila Lindholmin kirjasta "Vielä yksi pala!" Jos teet sen päiviä ennen kuin aiot sen tarjoilla, ota se huoneenlämpöön pehmenemään n. 35-45 min etukäteen. Tällöin maut tulevat paremmin esille ja kakku on ihanan pehmeää ja samettista.  Voit tehdä tämän jäätelökakun rasiaan tai sitten esimerkiksi kuivakakkuvuokaan, tällöin saat näyttävämmän kakun.

Jäätelökakku


200g digestivekeksejä
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeri
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa

Päälle

viinimarjoja, vadelmia, mansikoita… (pakastetutkin käyvät)


 


1.       Murskaa keksit hienoksi esim. muovipussissa kaulimen avulla.
2.       Erottele valkuaiset keltuaisista, ja varo ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista.
3.       Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, puhtaassa ja kuivassa lasi tai teräskulhossa.
4.       Vatkaa kerma vaahdoksi.
5.       Vatkaa keltuaiset, sokeri ja sitruunankuoriraaste kuohkeaksi. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
6.       Lisää keltuais-tuorejuustomassaan kermavaahto varovasti. Lisää lopuksi varoen valkuaisvaahto seokseen.
7.       Laita vuokaan kerroksittain jäätelömassaa ja keksimuruja, aloittaen ja lopettaen keksimuruilla.
8.       Napauta vuokaa pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katovat. Pakasta jäätelökakkua 3-4 tuntia, niin että se on kevyesti pakastunutta. Jos annat jäätelökakun olla kauemmin pakkasessa, ota se huoneenlämpöön sulamaan n. 35 minuuuttia ennen tarjoilua.
9.       Huuhdo kulhon ulkopinta lämpimällä vedellä ja käännä kakku tarjoilualustalle. Koristele erilaisilla marjoilla, tuoreilla tai pakastetuilla.





2 kommenttia :

  1. Tosi suloinen kakku. Ihan kuin hiekkakakku =D Kiva kun vierailit blogissani. Toki minut saa linkittää =) Sinulla on ihanan herkullisia reseptejä täällä! Noita pusuja pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa ;) Linkitän myös sinut! =)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon! :) Niinpäs onkin, kesäinen hiekkakakku! :D Ja pusut on kyllä aina hyviä herkkuja, vaikka viikonlopuksi :)

    VastaaPoista