lauantai 24. elokuuta 2013

Skonssit

Nämä skonssit tuovat viikonlopun aamiaiselle pientä luksusta! Sopivat myös iltapäiväteen seuraksi. Parhaimmillaan ne ovat uunituoreina. Nauti nämä skonssit kahvin tai teen kanssa, ja sipaise väliin 
mansikka-, vadelma- tai omenahilloa.


Skonssit

7 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
½ ruokosokeria
125 g voita tai margariinia
1 kananmuna
2 dl maitoa

voiteluun 1 kananmuna
mantelilastuja ja ruokosokeria


1.       Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2.       Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon paloiteltu kylmä voi tai margariini ja nypi seos murumaiseksi.
3.       Vatkaa keskenään maito ja muna. Sekoita neste ja kuiva-aineseos taikinaksi.
4.       Taputtele taikina n. 3 cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levystä kolmiomaisia paloja tai ota siitä muotilla ympyrän muotoisia paloja.
5.       Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle pellille, voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja ruokosokeria.
6.       Paista skonsseja uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
7. Tarjoile tuoreina hillon kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti