torstai 22. elokuuta 2013

Marjainen hyydykekakku




Tämä on ihastuttava ja hyvänmakuinen kakku, johon tuoreet marjat tuovat raikasta makua! Tämän valmistamiseen et tarvitse uunia, annat vain hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Jos haluat korkeamman kakun –tuplaa täytteen ainekset. Tähän kakkuun olen tuoreiden marjojen lisäksi tehnyt suklaasta perhoskoristeita.



Marjainen hyydykekakku


Pohja

200 g digestivekeksejä
75 g margariinia

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 – 1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle

tuoreita marjoja

1.       Murenna keksit muruiksi esim. muovipussissa kaulimen avulla. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
2.       Laita liivatelehdet reiluun, kylmään veteen likoamaan (n. 5 min). Sekoita sillä aikaa tuorejuuston joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
3.       Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
4.        Ota liivatelehdet likoamasta ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti ja sekoita tasaiseksi.
5.       Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Suojaa vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
6.       Kun kakku on hyytynyt, pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri niin, että reuna irtoaa. Irrota vuoka. Koristele haluamillasi tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti