sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Suklaa naked cake marjoilla/ Chocolate naked cake with berries


Viime aikoina naked cake on noussut leipojien suosioon. Nyt kakuissa on panostettu vielä entistä enemmän mehevään pohjaan ja kakun makuun eikä kakkua kuorruteta ollenkaan vaan koristellaan esimerkiksi suklaalla ja  tuoreilla marjoilla. Helppoa ja herkullista siis!



Tämä suklaa naked cake marjoilla on todella herkullinen ja sopivan suklainen. 
Pohja on mehevä suklaapohja, jonka ohje on täältä Suklaapossun blogista. Samaa pohjaa olen käyttänyt myös tässä Maailman vahvin nalle -kakussa. Tämä suklaakakkupohja onkin yksi ehdoton suosikkini. Lisäksi tämän suklaa naked caken sisälle laitoin vadelmahilloa, kermavaahtoa, mansikoita  sekä mustikoita. Päälle vielä suklaaganache ja koristelu tuoreilla mansikoilla. Tuli kyllä todella maistuva kakku, kannattaa kokeilla.

Suklaakakkupohja

(20-22 cm vuokaan)

125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 ½ dl ranskankermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Väliin

vadelmahilloa
2 ½ dl flora vispiä
vaniljasokeria
(pakaste)mustikoita

Suklaaganache 

(ohje täältä)

130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl glukoosisiirappia
nokare voita

Päälle 

tuoreita marjoja





1. Valmista ensin suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa varovasti sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa ettei taikina sitkisty.
2. Kaada taikina voideltuu kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista suklaakakkupohjaa uunin keskitasolla 170 asteessa n. 55 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys tikulla. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä.
3. Valmista suklaaganache. Pilko suklaa ja laita esim. metalliseen leivonta kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma ja glukoosisiirappi. Kaada kuuma kermaseos suklaapalojen päälle, mutta älä vielä sekoita. Anna seisahtua hetken aikaa, ja vasta sitten sekoita seos tasaiseksi. Lisää nokare voita. Anna valmiin suklaaganchen jäähtyä hetki.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Makeuta vaniljasokerilla.
5. Aloita kakun kokoaminen. Leikkaa suklaapohja terävällä veitsellä osiin ja laita tarjoiluastialle. Levitä pohjan päälle hieman vadelmahilloa, kermavaahtoa ja mustikoita. toista muille kerroksille sama.


 Suklaakakkupohja on niin mehevä ettei sitä välttämättä tarvitse olleenkaan kostuttaa, mutta halutessaan sen voi tehdä esim. vaniljamaidolla.
6. Kaada päällimmäisen kerroksen päälle hieman jäähtynyt suklaaganache. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.





2 kommenttia :

  1. Voiko tehdä edellisenä päivänä, eli kestääkö yön yli jääkaapissa hyvännäköisenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin tehdä edellisenä päivänä. Ja kannattaa melkein tehdäkin, tällöin kakku ehtii maustua ja mehevöityä :) Mutta marjat ym koristeet sitten kannattaa laittaa vasta tarjoilupäivänä. Herkullista kesää sinulle! :)

      Poista