torstai 16. huhtikuuta 2015

Banaanijäätelö


Näiden aurinkoisten päivien myötä alkaa itsellä olla jo kesän odotusta. Tässä siis kevään eka jätskiohje. Tämä banaanijäätelö on aivan ihanan makuista.  Alkuperäinen ohje on täältä. Ja täällä aikaisemmin tekemääni kermakaramellijäätelöä. Jos haluat oikein herkutella, pyörittele banaanijäätelöstä palloja, lisää kinuskikastiketta ja ripottele vielä päälle suolapähkinöitä. Ihan paras jäätelöannos on siinä, nam!

4 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
vaniljasokeria
3 banaania

1.       Kuori ja viipaloi banaanit. Laita pakkaseen pakastumaan leivinpaperin päälle. Banaanit saavat olla pakkasessa mielellään yön yli, jotta viipaleet ehtivät tarpeeksi jäätyä.
2.       Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
3.       Jauha jäätyneet banaaniviipaleet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kondensoitumaito, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi kermavaahto.
4.       Pakasta banaanijäätelöä pakkasessa vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli.
5. Pyörittele banaanijäätelöstä palloja ja tarjoile halutessasi vaikkapa kinuskikastikkeen kanssa.



4 kommenttia :

  1. Tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, on kyllä herkkua! :) Ja myös siitä mukavia nämä ohjeet ettei tarvitse jäätelökonetta..

    VastaaPoista
  3. Namskis, varmasti makoisaa nautittavaksi pihalla auringonpaisteessa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Ja tosiaan kinuskikastikkeella ja suolapähkinöillä höystettynä todella herkullinen jätskiannos! :)

      Poista