Tässä ihanan suklainen juustokakku, joka valmistuu helposti ja ilman liivatetta. Gluteenittoman tästä kakusta saa helposti vaihtamalla keksit esimerkiksi gluteenittomiin digestiveihin, Koristelua muuttamalla tämä sopii hyvin erilaisiin juhliin tarjottavaksi, ja kesällä tämä varmasti maistuisi hyvin tuoreiden vadelmien kanssa. Ja nythän tämä suklaajuustokakku sopii oikein hyvin pääsiäisen kahvipöytään.
Pohja
(18 cm vuokaan)
100g digestive keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
25 g voita
Täyte
2 ½ dl flora kuohua
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
140 g tummaa suklaa
Kuorrutus
2 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
suklaamunia
1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti ja tomuta niihin hieman tomusokeria.
2. Murskaa keksit esim. muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita kaakajauhe joukkoon sekä sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Sulata suklaa. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa tuorejuuston sekaan. Vatkaa flora kuohu vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään n. 8 tunniksi tai seuraavaan päivään.
4. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita tarjoiluastilalle.
5. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa kerman sekaan varovasti. Laita suklaakerma pursotinpussiin ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Oi kun kaunis, ja nuo munakarkit on niin hyviä! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos! :) Ne on kyllä herkkuja! Mukavaa ja herkullista pääsiäisen aikaa!
PoistaIhana kakku, täytyy ottaa ohje ylös ja testata. Hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla, toivottavasti maistuu! Kiitos, mukavaa ja herkullista pääsiäisen aikaa! :)
PoistaTosi kaunis ja herkullisen näköinen kakku! :)
VastaaPoistaKiitos Taru! :)
PoistaToimisikohan vadelmahillo keksipohjan ja täyteen väliin levitettynä kerroksena?
VastaaPoistaHmmm...miksei :) Tämä on muistaakseni aika tuhtia kakkua ja saattaahan siitä aika makeaa hillon kanssa tulla, mutta silloin voi toki ottaa pienemmän palan ;) Ehkäpä hillon sekaan voisi sekoittaa kotimaisia pakastevadelmia raikastamaan kokonaisuutta..? :)
PoistaOk, kiitos vastauksesta. Kokeilen. Ja vähennän ehkä hieman tomusokerin määrää niin ei tule ihan mahdottoman makeaa.
PoistaKiva juttu, kuulostaa hyvältä. :)
Poista