sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Valkosuklaatäytteiset suklaamunatPääsiäinen on herkuttelun aikaa. Jos vaikka Palmusunnuntailta tai nyt pääsiäiseltä on jäänyt ylimääräiseksi suklaamunia, nämä ovat hauska tapa käyttää niitä. Herkulliset valkosuklaatäytteellä täyteyt suklaamunat maistuvat vaikkapa pääsiäisen aikaan jälkiruokana. Näitä töhnämuniksikin kutsuttuja ihania täytettyjä suklaamunia on nyt varsinkin tänä pääsiäisenä ollut paljon esillä eri täytteillä, eikä ihme, ovathan ne hauskan näköisiä ja hyvän makuisia. Tästä annoksesta riittää n. 6-8 suklaamunaan täytettä.


Valkosuklaatäytteiset suklaamunat

2 dl kermaa
130 g valkosuklaata
n. 2 rkl sitruunamehua
Piltti mangososetta
6-8 suklaamunaa


1. Paloittele suklaa ja sulata se varovasti välillä sekoittaen esim. mikrossa tai vesihauteessa.
2. Vatkaa kerma melkein vaahdoksi ja sekoita ensin vatkaten pieni määrä hieman jäähtynyttä sulaa valkosuklaata joukkoon. Lisää sitten vatkaten loputkin valkosuklaasta kerman joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Tarkista maku.
3. Laita valkosuklaatäyte pursotinpussiin. Ota suklaamunista hieman päältä kantta pois, jotta saat varovasti otettua yllätyksen pois. Vaihtoehtoisesti voit myös varovasti puolittaa suklaamunat. Pursota tyhjiin suklaamuniin valkosuklaatäytettä. Laita lopuksi lusikalla hieman mangososetta "keltuaisiksi" täytteen päälle. Tarjoile valkosuklaatäytteiset suklaamunat vaikkapa jälkiruoaksi munakupeista.


2 kommenttia :