Tämä herkullinen parsapiirakka sopii hyvin kevään juhliin tai vaikkapa kevään ensimmäiselle piknikille. Ohje on napattu ystäväni blogista. Parsa ja ilmakuivattu kinkku ovat kyllä herkullinen yhdistelmä. Halutessasi voit ripotella tarjoiluvaiheessa esimerkiksi salaattisiemensekoitusta tuomaan mukavaa lisämakua ja purutuntumaa piirakalle.
Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä
Täyte
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 nippu tuorettä vihreää parsaa
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
1 kananmunaa
1 prk Koskenlaskija ruoka cheddar
mustapippuria
1 punainen paprika
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Nypi hieman pehmeän, kuutioidun voin joukkoon vehnäjauhot. leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista pohjaa n. 10-12 minuuttia.
3. Kuullota pannulla kuoritut ja pilkotut valkosipulit ja sipuli.
4. Leikkaa parsoista puinen kanta pois ja kuori hieman tarvittaessa. Mittaa parsoista vuokaan sopivat pätkät ja leikkaa sitten loppuosa parsan varresta pieniksi paloiksi. Sekoita cheddarjuusto, kananmunat ja pienet parsanpalat keskenään. Mausta mustapippurilla ja halutessasi paprikamausteella.
5. Leikkaa ilmakuivattukinkku pitkittäissuunnassa halki ja pyörittele ne parsojen ympärille.
6. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle täyteseos. Asettele päälle kinkulla päällystetyt parsat. Viipaloi vielä paprika ja asettele siivut parsojen väliin.
7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Viimeistele parsapiirakka halutessasi persiljalla tai siemensekoituksella. Nauti piirakka hieman jäähtyneenä.
Olen etsinyt hyvää parsapiirakan ohjetta ja lisäksi jotain ohjetta johon saisin testattua tuota Koskenlaskija cheddaria. Nyt menis kaksi kärpästä yhdellä iskulla ;)
VastaaPoistaJuu, kannattaa siinä tapauksessa kokeilla tätä parsapiirakkaa! :)
PoistaKiitokset hyvästä reseptistä Kakkuviikarin vispailuja!