keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Madeleinet


Nämä ovat ihastuttavia, kuohkeita ja pieniä sokerikakkusia. Näihin kakkuihin tarvitset Madeleine-vuoan, mutta toki muunlaiset pikkuvuoatkin tähän käyvät. Koristele tomusokerilla ja tarjoile!

Noin 12 kakkua

75 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää varovasti vaahdon joukkoon.
5. Jaa taikina vuokiin (tarvittaessa voitele vuoka) ja paista leivoksia uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Kakut ovat kypsiä, kun ne ovat kullanruskeita eikä tikkuun tartu enää taikinaa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti