Porkkanakakku on yksi lempikakuistani. Tämä ohje on Leila
Lindholmin ja hän kehuu sen olevan paras porkkanakakun ohje, mitä hän on
koskaan kokeillut. Todella hyvämakuinen se onkin ja oikein mehevä!
Kakku
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
½ tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 ½ auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raakana raastettua porkkanaa
Vuokaan
voita ja korppujauhetta
Kuorrutus
60 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Lisäksi
valkoista sokerimassaa
keltaista, punaista ja vihreää elintarvikeväriä
1.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
3.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
4.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5.
Lisää vaahtoon kuivat aineet varovasti
sekoittaen. Sekoita mukaan myös auringonkukkaöljy sekä porkkanaraaste.
6.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun
irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm).
7.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n. 55
minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
8.
Jäähdytä kakku.
9.
Tee kakun kuorrutus. Vatkaa kaikki kuorrutuksen
aineet keskenään sileäksi seokseksi.
10.
Levitä kuorrute kakun päälle. Laita kakku
jääkaappiin.
11.
Valmista koristeeksi tulevat porkkanat. Värjää osa sokerimassasta keltaisella ja
punaisella, jotta saat oranssia massaa. Värjää myös pieni määrä sokerimassaa
vihreäksi. Muotoile sokerimassasta porkkananmalliset palat. Pursota esim.
valkosipulinpuristimella vihreätä sokerimassaa porkkanoiden päihin. Anna
koristeiden kuivua. Voit halutessasi tehdä porkkanakoristeet vaikka muutamaa
päivää ennen kakun tekemistä. Koristele valmis kakku porkkanakoristeilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti