torstai 13. helmikuuta 2014

Rocky road –browniet / Rocky road brownies


Ystävänpäivää juhlitaan jälleen 14.2. Ilahduta ystääsi ja pyydä hänet vaikkapa kahville ja leivo hänelle jotain herkullista!

Nämä Rocky road –browniet ovat todellista herkkua! Näissä yhdistyy kaksi herkkua, browniet ja rocky roadit. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala! Leikkaa annospaloista pieniä, sillä herkut ovat melko suklaisia ja tuhteja. Tein tästä annoksesta puolet, ja siitäkin riitti useammalle henkilölle. Puolikas annos kannattaa paistaa n. 35x25 cm reunallisessa vuoassa. Minulla ei lisäksi ollut pistaasipähkinöitä ja vaahtokarkit pilkoin isommista, mutta hyvää tuli siltikin.

Brownie-pohja

(pellinen)

350 g huoneenlämpöistä voita
6 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
½ tl suolaa
6 munaa
3 dl vehnäjauhoja

Fudgekuorrute

3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl vaaleaa siirappia
400g tummaa hyvänlaatuista suklaata
(kaakaopitoisuus 70 %)

Rocky road –päällyste

½ pss Dumleja
1 dl pistaasipähkinöitä
2 dl suolattuja maapähkinöitä
2 kourallista pieniä vaahtokarkkeja

1.       Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.       Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3.       Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.
4.       Lisää seokseen kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
5.       Laita reunalliseen uunipellin pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina siihen.
6.       Paista pohjaa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tukulla; sen pitää jäädä vähän tahmeaksi, kun kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
7.       Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi. Ota kattila kuumalta levyltä ja anna nesteen jäähtyä muutaman asteen verran.
8.       Hienonna suklaa ja sekoita rouhe lämpimään kermamaitoon niin, että suklaa sulaa.
9.       Rouhi hieman suolattuja maapähkinöitä ja Dumleja. Levitä kuorrute pohjan päälle ja sirota pintaan suolattuja maapähkinöitä, puolikkaita Dumleja, pistaasipähkinöitä sekä pieniä vaahtokarkkeja.
10.   Jäähdytä kakkua, kunnes kuorrute jähmettyy. Leikkaa pieniksi annospaloiksi.


Hyvää Ystävänpäivää ! <3


2 kommenttia :

  1. Onpas herkullisenkuuloinen resepti! Kokeluun! Hyvää ystävänpäivää! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ovat kyllä herkullisia! Ja kiitos samoin! :)

      Poista