sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suklaa cupcakes / Chocolate cup cakes


Nämä ovat kerrassaan herkullisia, meheviä ja ihanan suklaisia cupcakeja, joiden kuorrutus on erityisen herkullista. Näitä voi hyvin tehdä joko tavallisen kokoisia tai sitten minimuffinivuokiin. Nämä suklaa cupcaket ovat herkullisia ja meheviä myös ilman kuorrutusta. Ohjeen näihin herkkuihin olen löytänyt täältä (josta näkyy myös mistä alkuperäinen ohje on). Kovin suuria muutoksia en ohjeeseen tehnyt. Suklaa cupcaket säilytetään jääkaapissa, mutta ota ne ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua, niin maut ehtivät tasaantua ja kuorrutus hieman pehmetä.


Suklaa cupcakes


2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl kermaviiliä

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
4. Lisää jauhoseosta n. kolmasosa varovasti sekoittaen. Lisää kermaviiliä ja jauhoseosta vuorotellen sekoittaen. Jos taikina tuntuu liian kovalta, voit lisätä taikinaan n 1-2 tl maitoa. 
5. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia, ja minimuffinivuoissa hieman vähemmän aikaa. Kokeile kypsyys tikulla, mikäli siihen ei tartu taikinaa, ovat cupcaket valmiita.



Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl vahvaa kahvia
nonparelleja tai strösseleitä


1. Sulata suklaa.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen sokerit ja kaakaojauhe.
3. Mausta kuorrute kylmällä kahvilla. Tarkista maku.
4. Laita kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet cupcaket. Kuorrutteen voit levittää myös veitsen tai lusikan avulla. Ripottele kuorrutuksen päälle vielä nonparelleja tai muita koristeita.




6 kommenttia :