lauantai 31. tammikuuta 2015

Banoffee pie


 Banoffee on ihanan makuinen ja vieläpä helppotekoinen kakku. En ole pitkiin aikoihin tehnyt Banoffeeta ja nyt sitä ajattelin tehdä kun ystäväni tuli kylään. Banoffeessa yhdistynät ihana toffee, banaani ja pehmeä kermavaahto. Toffee valmistetaan keittämällä kondensoitua maitoa tölkissä kolmisen tuntia. 


Toffeen voi keittää jo ajoissa valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa. Banoffee kannattaa koota vasta melko lähellä tarjoiluhetkeä etteivät banaanit ehdi tummua. Banaanien päälle voi myös halutessaan roiskuttaa hieman sitruunanmehua tummumisen estämiseksi. Tein Banoffeen 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, mutta sen voi hyvin tehdä myös hieman matalampana 24 cm vuokaan. Banoffee on todella herkkua ja sitä voi varioida esimerkiksi mustikoilla, hedelmillä tai tuoreilla mansikoilla, nam!


Pohja


250-300 g Digestive keksejä
100 g voita


Täyte

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
2-3 banaania
sitruunamehua
1 prk Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta
tummaa suklaata


1. Aloita keittämällä kondensoitu maito. Tämän voi siis tehdä jo hyvissä ajoin, päiviä ennen tarjoilua. Irrota kondensoidun maidon paperietiketti. Laita tölkki kattilaan ja peitä se vedellä. Anna kiehua matalalla lämmöllä n. 2,5-3 tuntia. Lisää välillä vettä kattilaan, siten että tölkki on koko ajan veden peitossa. Keittämisen aikana kondensoitu maito tiivistyy toffeeksi.


2. Murustele keksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja lisää se keksimuruihin.
3. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
4.Aukaise kondensoidun maidon tölkki ja kaada se keksipohjan päälle.
5. Viipaloi banaani toffeen päälle ja pirskottele banaanien päälle hieman sitruunanmehua.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Peitä banaanit kermavaahdolla. Lisää kermavaahdon päälle vielä banaani ja sitruunamehua niiden päälle. Koristele Banoffee tummalla kaakaojauheella. Viimeistele halutessasi suklaarouheella tai lastuilla.




Vinkki!  Älä käytä kondensoidun maitotölkin keittämiseen parhainta kattilaasi, sillä keittämisen aikana tölkistä saattaa irrota kattilaan etiketin liimaa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti