Ystävänpäivää vietetään 14.2 ja mikä oliskaan mukavampi tapa viettää sitä kuin kokoontua ystävien kanssa kahvittelemaan, vaihtamaan kuulumisia ja herkuttelemaan täytekakulla. Tässä Ystävänpäiväkakussa on marjainen täyte ja ihana kinuskipäällinen. Herkullisen punaherukkatäytteen ohjeen löysin täältä. Muutoksena tähän ohjeeseen siivilöin marjojen siemenet pois ja laitoin lisäksi mansikoita joukkoon. Ruusu on muotoiltu vaaleanpunaisesta sokerimassasta.
Kakkupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 ½-4 dl punaherukkaa
1 dl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 liivatelehteä
½ dl vettä
Kostutukseen
maitoa
vaniljasokeria
Kinuskikuorrutus
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
Kermapursotukset
5 dl Flora vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Ruusukoriste
1. Valmista kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon.
2. Kaada kakkutaikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
3. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5 minuutiksi). Soseuta punaherukat (halutessasi voit siivilöydä siemenet pois).
4.Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen aikana siivilän läpi vaniljakreemijauhe sekaan. Lisää vaahtoon soseutetut marjat ja rahka.
5. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada se sitten vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Laita täyte jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
6. Leikkaa täytekakku kolmeen osaan. Laita tuorekelmua pestyn kakkuvuoan pohjalle, siten että kelmu yltää myös reunan yli. Laita ensimmäinen kerros kakkua pohjalle ja kostuta sitä maidolla. Kaada täytettä päälle ja toista sama. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohja. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään, mielellään seuraavaan päivään.
7. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista kelmut.
7. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista kelmut.
8. Valmista kuorrutuksen kinuski. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keittele seosta kunnes sokeri on sulanut. Keittele hiljalleen kunnes kinuski alkaa muodostua ja paksuuntua. Kinuski on valmista, jos se ei imeydy kakkuun kun sitä kaataa kakun päälle. Kaada valmis kuorrutus kakun päälle ja siirrä kylmään jäähtymään.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhetta siivilän läpi kerman joukkoon. Laita kerma pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun reunat haluamallasi tavalla.
10. Muotoile sokerimassasta ruusu. Laita ruusu kerman päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
11. Keitä kahvi tai tee ja nauti hyvässä seurassa!
10. Muotoile sokerimassasta ruusu. Laita ruusu kerman päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
11. Keitä kahvi tai tee ja nauti hyvässä seurassa!
Todella hieno kakku:) Punaherukkatäyte sopii varmasti hyvin yhteen kinuskin kanssa:)
VastaaPoistaKiitos! :) Kyllä, kirpakka punaherukka ja makea kinuski on hyvä yhdistelmä :)
Poista