keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Proteiinipitoiset Banaani-pähkinämuffinit



Sain tilaisuuden kokeilla Bullram Bake -proteiinijauhevalmistetta, jolla voi korvata ruoanlaitossa ja leivonnassa vehnäjauhon. Se on neutraalinmakuinen soija- ja munaproteiinijauhevalmiste. Bullram Bake on hyvin proteiinipitoinen sekä täysin laktoositon ja gluteeniton. Se sopii hyvin niin makeaan kuin suolaiseenkin leivontaan. Halusin kokeilla jauhetta muffineihin, jotka on helppo ottaa vaikka töihin mukaan evääksi. Proteiinipitoinen muffini on myös helppo napata välipalaksi tai syödä töiden jälkeen ennen salille menoa. Näistä proteiinisista banaani-pähkinämuffinsseista tulikin oikein hyvänmakuisia. Ohjeella tulee n. 10 kpl muffinsseja.


Proteiinipitoiset Banaani-pähkinämuffinit


1 3/4 dl Bullaram bake -proteiinijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl steviaa (tai saman verran sokeria)
½-1 tl vaniljajauhetta
ripaus ruususuolaa

3/4 dl rasvatonta, laktoositonta maitoa
1 muna
½ dl öljyä
1 dl rasvatonta maitorahkaa

1 banaani
1 tl sitruunamehua
½ dl cashew pähkinöitä


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita erikseen maito, muna, öljy ja maitorahka sekaisin. Sekoita kuivat aineet varovasti sekaan. 
4. Kuutioi banaani ja lisää siihen sitruunamehu. Rouhi pähkinät. Lisää taikinan sekaan baanaanikuutioit ja rouhitut pähkinät.
5. Jaa taikina muffinvuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.






Yhteistyössä:




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti