sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Churrot suklaakastikkeella


Tänä vuonna ajattelin vihdoin kokeilla itse tehdä churroja, joilla olen Espanjassa päässyt herkuttelemaan. Taikina pursotetaan kuumaan öljyyn  ja valmiit churrot kierritellään kaneli-sokeriseoksessa ja dipataan lämpimään suklaakastikkeeseen. Taikinan ohje on täältä ja suklaakastike on oma sovellus. Suklaakastikkeesta tuli ihanan paksua ja täyteläistä. Kannattaa kokeilla churroja vaikka perinteisten munkkien lisäksi. Nauti churrot vaikkapa siman kanssa dippaillen lämpimään suklaakastikkeeseen, nam!



Taikina


1 rkl sokeria
50 g voita
3 dl vettä
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa


Paistamiseen 


1 l rypsiöljyä

Päälle

1 rkl kanelia
1 dl sokeria


1. Sekoita kattilassa keskilämmöllä sokeri, voi, vesi ja suola. Anna kiekahtaa ja laske sitten lämpötilaa. Sekoittele puolisen minuuttia kunnes taikina kuivahtaa hieman. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita taikinan joukkoon kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
2. Kuumenna kattilassa rypsiöljy 180 asteeseen (öljy on tarpeeksi kuumaa kun leivänpala kelluu öljyn päällä ja alkaa ruskistumaan). Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla, jos öljy syttyisi tuleen.
3. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota taikaa suoraan kattilaan. Leikkaa saksilla haluamasi pituisia churroja öljyyn paistumaan. Paista churroja 2-4 minuuttia riippuen churrojen paksuudesta. Oikea paistoaika löytyy parhaiten yhdellä koe-erällä.
4. Kierittele valmiit churrot kaneli-sokeriseoksessa.
5. Nauti churrot lämpimän suklaakastikkeen kanssa.




Suklaakastike churroille


100 g tummaa suklaata
2 ½ dl Flora vispiä/kermaa
ripaus suolaa
½ dl maitoa/kermaa
1 tl maissitärkkelystä


1. Lämmitä kattilassa flora vispi, suklaa ja suola miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
2. Sekoita maitoon tai kermaan maissitärkkelys ja lisää se samalla hyvin sekoittaen suklaaseokseen. Kuumenna suklaakastiketta hetki miedolla lämmöllä kunnes se paksunee. Tarjoa suklaakastike lämpimänä churrojen kanssa.





2 kommenttia :

  1. Churrot on kyl ihania! Vois ens vapuksi tehdä näitä taas pitkästö aikaa. Alkaa munkit vähä kyllästyttään x) ja toi suklaadippi on kyl ihan paras :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Churrot suklaadipillä on kyllä herkkua - ja niin on kyllä myös perinteiset munkitkin! :)

      Poista