Kesällä on ihana pakata eväät koriin ja suunnistaa johonkin kauniiseen paikkaan piknikille. Tässä helppo ja herkullinen piknikleivän ohje, jonka täytteitä voi vaihdella makunsa mukaan. Leipä on hyvä täyttää ajoissa, mielellään vaikkapa edellisenä iltana, jotta maut tasaantuvat ja tulevat paremmin esiin. Pakkaa mukaan täytetty piknikleipä, jotain hyvää juomista ja jälkiruoaksi vaikkapa tuoreita mansikoita, niin pääset nauttimaan ihanan kesäisestä piknikistä.
1 valmis moniviljaleipä
pestoa
tomaatteja
mozzarella-juustoa
basilikaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
1. Halkaise leivästä kansi. Koverra leivän sisus (tämän voit antaa kuivua ja hyödyntää myöhemmin korppujauhoksi).
2. Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja silppua basilika.
3. Aloita leivän täyttäminen. Voitele koverretun leivän pohja ja reunat pestolla. Laita tomaattia, basilikaa, mozzarellaa ja pestoa kerroksittain leivän sisään ja rouhi väliin maun mukaan mustapippuria ja suolaa.
3. Täytä leipä tiiviisti täytteillä, voitele kansi pestolla ja paina lopuksi kansi leivän päälle. Kääri leipä tuorekelmuun ja folioon tiukasti ja laita painoksi vaikkapa puinen leikkuulauta. Anna leivän maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti