torstai 21. marraskuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakku


 Voileipäkakut ovat herkullisia tarjottavia kaikenlaisiin juhliin. Tässä ohjeeni kinkkuvoileipäkakkuun. Teen kyseisen voileipäkakun yleensä ilman reseptiä, mutta nyt tein vähän mittailuja, jotta saan reseptin tänne. Tällä ohjeella voi tehdä kaksi pienempää tai yhden isomman voileipäkakun.


300 g ylikypsää kinkkua
1 paprika
n. 6 rkl kurkkusalaattia
½ dl majoneesia
100 g crème fraichea
300 g kermaviiliä
1-2 rkl sinappia
n. 1 ½ pkt paahtoleipää
kostutukseen lihalientä tai maitoa

Kuorrutus

300 g kermaviiliä
100 g crème fraichea
½ dl majoneesia

Koristeluun

kinkkua
paprika
tomaattia
persiljaa/ruohosipulia/herneenversoja
juustoraatetta


1.       Keitä vesi ja liota siihen lihaliemikuutio ohjeen mukaan.
2.       Kuutio kinkku ja paprika pieneksi kuutioksi.
3.       Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen. Tarkista maku.
4.       Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
5.       Kokoa voileipäkakku suoraan tarjoilualustalle. Aloita leivillä ja kostuta ne lihaliemellä. Laita täytettä leipien päälle. Jatka näin kunnes voileipäkakku on valmis. Kostuta myös päällimmäinen kerros. Laita voileipäkakku tekeytymään jääkaappiin ruorekelmun alle esim. seuraavaan päivään asti.
6.  Tee kuorrutus. Sekoita kaikki  kuorrutteen ainekset sekaisin ja kuorruta kakku sillä. Koristele voileipäkakku kinkkurullilla, paprikasiivuilla, juustoraasteella sekä persiljalla.

2 kommenttia :

  1. Vau, mikä taideteos suorastaan!! Tosi upea! Sain muuten vastattua haasteeseesi :D Kyllä sen tekemiseen aikaa upposi, mutta se oli kivaa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Tosi kiva, kun ehdit vastata.. oli mukava käydä lukemassa kirjoituksesi! :)

    VastaaPoista