lauantai 30. marraskuuta 2013

Taatelikakku / Date cake


Tämä taatelikakku on erittäin mehevä ja hyvämakuinen. Taatelikakku sopii hyvin joulunaikaan leivottavaksi ja sitä voi nauttia kuuman glögin, teen tai kahvikupposen kanssa. Taatelikakun kannattaa antaa rauhassa maustua pari päivää, sillä silloin sen maku vain paranee.

250 g kivettömiä taateleita
2 dl glögiä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuokaan


1.       Keitä taateleita glögissä miedolla lämmöllä kunnes ne soseutuvat,  eli n. 15 minuuttia. Hienonna taatelit tarvittaessa sauvasekoittimella. Lisää sokeri kattilaan ja sekoita.
2.       Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää siihen pilkottu voi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää vielä kermaviili sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
3.       Kaada kakkutaikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
4.       Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 60 minuuttia. Jos kakun pinta meinaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.
5.        Anna kakun jäähtyä, ja kumoa taatelikakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tomusokerilla.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti