Tämä taatelikakku on erittäin mehevä ja hyvämakuinen.
Taatelikakku sopii hyvin joulunaikaan leivottavaksi ja sitä voi nauttia kuuman
glögin, teen tai kahvikupposen kanssa. Taatelikakun kannattaa antaa rauhassa
maustua pari päivää, sillä silloin sen maku vain paranee.
250 g kivettömiä taateleita
2 dl glögiä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuokaan
1.
Keitä taateleita glögissä miedolla lämmöllä
kunnes ne soseutuvat, eli n. 15
minuuttia. Hienonna taatelit tarvittaessa sauvasekoittimella. Lisää sokeri
kattilaan ja sekoita.
2.
Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää siihen
pilkottu voi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää
vielä kermaviili sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
3.
Kaada kakkutaikina hyvin voideltuun ja
korppujauhotettuun rengasvuokaan.
4.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175
asteessa n. 60 minuuttia. Jos kakun pinta meinaa tummua liikaa, peitä kakku
leivinpaperilla.
5.
Anna
kakun jäähtyä, ja kumoa taatelikakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi
tomusokerilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti