Tässä perinteisten karjalanpiirakoiden ohje. Ai, että nämä ovat hyviä, varsinkin uunituoreina! Ohje löytyy Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhojen pussin kyljestä. Itse teen yleensä ohjeen kaksinkertaisena, niin saan osan karjalanpiirakoista laitettua pakkaseenkin.
Riisitäyte (n. 30 kpl)
5 dl vettä
2 ½ dl puuroutuvaa riisiä
1 l maitoa
¾ tl suolaa
Kuoritaikina
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5 ½ dl Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
Voiteluun
50 g margariinia
1 dl vettä
1.
Lisää kiehuvaan veteen riisi. Anna kiehua n. 10
minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä
sekoittaen 30-35 minuuttia. Mausta suolalla. Jäähdytä täyte.
2.
Valmista kuoritaikina puuron kypsyessä. Sekoita
kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi.
3.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaaan.
Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne matalammiksi. Pane levyt muovin alle
ja ripottele väleihin hieman jauhoja, jotteivat ne tartu toisiinsa kiinni.
4.
Kauli taikinalevyt ohuiksi pyöreiksi kuoriksi
(halkaisija 12-13 cm) ruisjauhoja apuna käyttäen. Pinoa kuoret limittäin ja
ripottele väliin jauhoja. Peitä muovilla kuivumisen estämiseksi. Laita uuni
lämpenemään 275 asteeseen.
6.
Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle ja
paista uuni keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin
ruskean värin.
7.
Kasta kypsät piirakat kuumaan vesirasvaseokseen
ja peitä voipaperilla ja leivinliinalla. Tarjoile voin tai munavoin kanssa.
Piirakoita olisi nyt lähipäivinä aikomus tehdä! Löysin erään ohjeen 50 vuotta vanhasta reseptikirjasta, jossa vesirasvaseoksen sijaan piirakat voideltiinkin voi-maitoseoksella! Varmaan yhtä hyvää niin tai näin :)
VastaaPoistaBlogissani on sinulle haaste, käyppä kurkkaamassa jos siihen haluat vastailla :) http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html
Hei, ja kiitos kommentistasi! :) Juu, olen itsekin joskus voidellut piirakat voi-maitoseoksella ja hyväähän sekin on! Kiitos haasteesta, olenkin jo saanut saman haasteen Kakkumonsterilta, joten joudun nyt varmaan valitsemaan ensimmäisenä ehtineen ;) p.s Oikein herkullisia ohjeita oli blogissasi, täytyy käydä uudestaankin katselemassa :)
VastaaPoista