tiistai 3. joulukuuta 2013

Glögikakku / Glogg cake

 
Tässä glögikakussa yhdistyvät ihanat joulun maut; piparit ja glögi. Tämän kakun voit tehdä jo etukäteen pakkaseen, mutta tee tällöin kakun kiille vasta kun olet ottanut kakun sulamaan. Jos haluat tehdä maidottoman version tästä kakusta, niin korvaa  voi maidottomalla margariinilla, vispikerma vispautuvalla soijakermalla ja tuorejuusto maustamattomalla soijajogurtilla.

Pohja

150 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeri
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinin mehua

Kiille

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitivistettä

1.       Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa piparkakut esim. muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se piparkakkumurujen sekaan. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
2.       Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaan tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita myös kermavaahto varovasti seokseen.
3.       Kuumenna appelsiinimehu. Sekoita puristetut liivatteet hyvin mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
4.       Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 min. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos glögitiivisteen sekaan hyvin sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Kaada jäähtynyt glögiseos varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku halutessasi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti