Tässä glögikakussa yhdistyvät ihanat joulun maut; piparit ja glögi.
Tämän kakun voit tehdä jo etukäteen pakkaseen, mutta tee tällöin kakun kiille
vasta kun olet ottanut kakun sulamaan. Jos haluat tehdä maidottoman version tästä kakusta, niin korvaa voi maidottomalla margariinilla, vispikerma vispautuvalla soijakermalla ja tuorejuusto maustamattomalla soijajogurtilla.
Pohja
150 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeri
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinin mehua
Kiille
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitivistettä
1.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
Murskaa piparkakut esim. muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita
se piparkakkumurujen sekaan. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
2.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään
10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaan tomusokeri, mausteet
ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita myös kermavaahto varovasti seokseen.
3.
Kuumenna appelsiinimehu. Sekoita puristetut
liivatteet hyvin mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon.
Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia
tai seuraavaan päivään.
4.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään
10 min. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen puristetut liivatteet. Kaada
liivateseos glögitiivisteen sekaan hyvin sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä
hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Kaada jäähtynyt glögiseos
varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan
päivään. Koristele kakku halutessasi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti