5 dl (250 g) pakastevadelmia
1 1/2 dl vettä
3 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
pinnalle erikoishienoa sokeria tai tomusokeria
1. Mittaa kattilaan vesi ja vadelmat. Kiehauta vadelmat ja kaada siivilään, painele kaikki neste astiaan, jotta saat kaikki siemenet pois.
2. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Anna seoksen kiehua n. 20-25 minuttia miedolla lämmöllä. Sekoita seosta kiehumisen aikana reunoja myöten, ettei sokeri kovetu kattilan reunoille.
3. Kaada valmis seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle pieneen, n. 10x15-20 cm vuokaa. Laita kylmään hyytymään.
4. Nosta hyytynyt marmeladi vuoasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kierittele sokerissa. Säilytä marmeladit sokeroinnin jälkeen huoneenlämmössä.
Marmeladit ovat itselläni jääneet vielä tekemättä..jospa sitä joku päivä! Nämä ovat taatusti hyviä :)
VastaaPoistaNiin, nämähän sopisivat hyvin myös Ystävänpäiväksi, varsinkin sydänmuotilla tehtyinä! :)
Poista