Tämä herkku on varsinkin
niille, jotka tykkäävät nuolaista taikinakulhon reunat leivottuaan. Ihana
suklaisa herkku, josta kannattaa leikata pieniä annospaloja. Sopii hyvin joulun
herkkupöytään. Ohje on Kinuskikissan ja löytyy täältä.
Browniepohja
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
Cookie dough –täyte
125 g voita
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta
Suklaakuorrute
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1.
Valmista ensin browniepohja. Laita uuni
lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää
suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri,
suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Vuoraa leivinpaperilla reunallinen
uunivuoka (n. 19x19). Kaada taikina pohjalle ja paista pohjaa 15-25 minuuttia.
Browniepohja saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna pohjan jäähtyä.
2.
Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää
vatkaimella sekoittaen loput aineet. Levitä taikina jäähtyneen pohjan päälle
tiiviiksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. puoleksi tunniksi.
3.
Mittaa kuorrutteen voi ja suklaa kattilaan.
Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä
hetken aikaa.
4.
Kaada kuorrute vuokaan täytteen päälle. Voit
vielä halutessasi ripotella päälle suklaarouhetta tai strösseleitä. Anna
jähmettyä jääkaapissa.
5. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi ja säilytä
leivokset jääkaapissa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti