Tämä ihana mustikkajuustokakku on ehdottomasti yksi
suosikkikakuistani. Mehevän juustokakun pinnalle ripotellaan mustikoita, mutta
toki muutkin marjat siihen sopivat.
Juustokakku on hyvä tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii
maustua jääkaapissa.
Pohja
300 g digestivekeksejä
150 g voita
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
1. Kuumenna
uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa
keksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita joukkoon sulatettu
voi.
3. Painele
keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).
Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4. Vatkaa
tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri,
maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
5. Lisää
juustoseokseen munat, yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuohukerma sekaan.
6. Sulata
valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää
sula valkosuklaa juustoseokseen.
7. Kaada
juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja ripottele mustikat kakun
pinnalle.
8. Kypsennä
juustokakku uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, kun se on
tullut kullankeltaiseksi, jottei se tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja
jätä kakku uunin jälkilämpöön n. 30 minuutiksi.
Hyvää Uutta Vuotta 2014 kaikille!
Hyvää Uutta Vuotta 2014 kaikille!
Oih, miten herkullisen näköinen! Valkosuklaakakku on ehdoton lempparini, mutta nyt kiinnostaisi kokeilla myös tätä versiota...
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! :) Nämä paistetut juustokakut ovat melko tuhteja, ei niin makeita, mutta tosi hyvänmakuisia :)
Poista