Voiko jouluisempaa tuoksua toivoa kotiinsa kuin ihanien joulupipareiden? Tämän reseptin sain ystävältäni, jonka perheessä tällä reseptillä syntyvät joulupiparit perinteisesti joka joulu. Ja sainkin siis luvan julkaista tämän reseptin jaettavaksi teidän kanssanne. Varoitus, tämä taikina on hyvää ilman paistamista ja paistamisen jälkeen...
400g voita
400g sokeria
1 muna
2 dl kuohukermaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
4 tl ruokasoodaa
2 dl tummaa siirappia
1 kg vehnäjauhoja
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muut aineet kirjoitusjärjestyksessä.
3. Anna taikinan seisoa yön yli jääkaapissa tuorekelmun alla.
4. Leivo taikinasta pipareita ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 5 minuuttia, riippuen piparien koosta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti