perjantai 20. joulukuuta 2013

Vadelmamarmeladit / Raspberry marmalade candy


Ihania vadelmamarmeladeja on helppo ja nopea tehdä kotonakin. Näistä marmeladeista tulee todella hyvänmakuisia, koska pohjana ovat oikeat vadelmat. Leikkaa marmeladeista pieniä paloja, koska niin kuin marmeladien tuleekin olla, niin nämä ovat makeita herkkuja. Jos haluat, voit tehdä marmeladeista vaikkapa sydämenmallisia muotin avulla.

5 dl (250 g) pakastevadelmia
1 1/2 dl vettä
3 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
pinnalle erikoishienoa sokeria tai tomusokeria

1. Mittaa kattilaan vesi ja vadelmat. Kiehauta vadelmat ja kaada siivilään, painele kaikki neste astiaan, jotta saat kaikki siemenet pois.
2. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Anna seoksen kiehua n. 20-25 minuttia miedolla lämmöllä. Sekoita seosta kiehumisen aikana reunoja myöten, ettei sokeri kovetu kattilan reunoille.
3. Kaada valmis seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle pieneen, n. 10x15-20 cm vuokaa. Laita kylmään hyytymään.
4. Nosta hyytynyt marmeladi vuoasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kierittele sokerissa. Säilytä marmeladit sokeroinnin jälkeen huoneenlämmössä.


Vinkki!   Voit öljytä kevyesti veitsen, niin saat leikattua marmeladeista siistejä paloja.

2 kommenttia :

  1. Marmeladit ovat itselläni jääneet vielä tekemättä..jospa sitä joku päivä! Nämä ovat taatusti hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, nämähän sopisivat hyvin myös Ystävänpäiväksi, varsinkin sydänmuotilla tehtyinä! :)

      Poista