Nyt on toivottavasti perheen flunssakausi takanapäin, ja
pääsee vihdoin päivittämään ohjeita tänne blogin puolelle. Tämä on herkullinen
mansikkainen hyydykekakku, johon voit vaikkapa hyödyntää viimeisiä
pakastemansikoita. Koristelussa käytin valkosuklaata sekä tein pieniä kukkia
sokerimassasta. Jos mahdollista, niin
käytä koristelussa ihania, tuoreita mansikoita.
Pohja
175 g Mansikka dominokeksejä
50 g margariinia
Täyte
400 g vaniljarahkaa (tai maustamatonta rahkaa, johon n. 3 tl
vaniljasokeria ja maun mukaan sokeria)
2,5 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
300 g pakastemansikoita
5 liivatelehteä
½ dl vettä
Koristeluun
mansikoita
suklaata
sokerimassakukkia
1.
Valmistele irtopohjavuoka; laita pohjalle
leivinpaperi, voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä ja tomusokeroi reunat.
2.
Anna mansikoiden sulaa kohmeisiksi. Soseuta mansikat.
3.
Murskaa keksit pieneksi, esimerkiksi pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
4.
Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5.
Vatkaa flora vispi kevyeksi vaahdoksi. Notkista
vaniljarahka ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
6.
Kiehauta vesitilkka ja liota siihen liivatteet.
Sekoita liivateseosta ja lisää se mansikkasoseeseen. Lisää mansikkasose
vaniljarahkaan ja nostele lopuksi kermavaahto sekaan. Sekoita massa tasaiseksi
ja laita se keksipohjan päälle. Anna
kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
7.
Kakun hyydyttyä, irrota kakku vuoasta. Koristele
kakku haluamallasi tavalla, esim. sulatetulla suklaalla ja sokerimassakukilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti