sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Mansikkahyydykekakku



Nyt on toivottavasti perheen flunssakausi takanapäin, ja pääsee vihdoin päivittämään ohjeita tänne blogin puolelle. Tämä on herkullinen mansikkainen hyydykekakku, johon voit vaikkapa hyödyntää viimeisiä pakastemansikoita. Koristelussa käytin valkosuklaata sekä tein pieniä kukkia sokerimassasta.  Jos mahdollista, niin käytä koristelussa ihania, tuoreita mansikoita.

Pohja

175 g Mansikka dominokeksejä
50 g margariinia

Täyte 

400 g vaniljarahkaa (tai maustamatonta rahkaa, johon n. 3 tl vaniljasokeria ja maun mukaan sokeria)
2,5 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
300 g pakastemansikoita
5 liivatelehteä
½ dl vettä

Koristeluun

mansikoita
suklaata
sokerimassakukkia

1.       Valmistele irtopohjavuoka; laita pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä ja tomusokeroi reunat.
2.       Anna mansikoiden sulaa kohmeisiksi.  Soseuta mansikat.
3.       Murskaa keksit pieneksi, esimerkiksi pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
4.       Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5.       Vatkaa flora vispi kevyeksi vaahdoksi. Notkista vaniljarahka ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
6.       Kiehauta vesitilkka ja liota siihen liivatteet. Sekoita liivateseosta ja lisää se mansikkasoseeseen. Lisää mansikkasose vaniljarahkaan ja nostele lopuksi kermavaahto sekaan. Sekoita massa tasaiseksi ja laita se keksipohjan päälle.  Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
7.       Kakun hyydyttyä, irrota kakku vuoasta. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esim. sulatetulla suklaalla ja sokerimassakukilla.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti