Nämä ovat aivan ihastuttavia suklaakuppikakkuja. Meheviä ja
suklaisia, nam! Leivo vaikkapa viikonlopun herkuksi.
3 munaa
2 ½ dl sokeria
1 tl vanljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
Suklaakuorrutus
60 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl lämmintä kahvia
Koristeluun
1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi,
kuohkeaksi vaahdoksi.
3.
Sulata voi ja lisää siihen kermaviili sekä
kahvi. Lisää seos munavaahtoon.
4.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja
suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
5.
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa.
Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa varovasti taikinan sekaan. Vuoraa
muffinipelti paperivuoilla ja täytä taikinalla 2/3 osaa vuoasta. Paista
kuppikakkuja uuni keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
6.
Valmista kuorrutus. Sekoita voi, tomusokeri,
vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää lopuksi lämmin
kahvi.
7.
Levitä kuorrutus kuppikakkujen päälle ja koristele
halutessasi esim. strösseleillä, suklaarouheella tai sokerimassakukilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti