Nämä cookiet ovat niin herkkua! Leivo näistä jätticookieita
ja ota lasi kylmää maitoa. Itse tein näistä tällä kertaa melko suuria, mutta
jos haluat tehdä näitä juhliin, voit toki tehdä niistä pienempiä, jolloin tästä
ohjeesta tulee usempi kymmenen pikkuleipää. Ole tällöin vain tarkkana
paistoajan kanssa, joka on tällöin lyhyempi. Cookieissa on ihania suklaan,
rusinoiden ja pähkinöiden sattumia, nam!
Cookies
250 g voita
2 ½ dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 ½ dl karkeaksi rouhittuja pähkinöitä
1 ½ dl suklaarouhetta
1 ½ dl rusinoita
1.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää joukkoon
kananmunat yksitellen ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
2.
Sekoita kuivat aineet sekä rusinat, pähkinä- ja
suklaarouhe keskenään. Lisää kuivat
aineet voi-vaahtoon.
3.
Pyöritä taikinasta tasainen paksu pötkö (voit
käyttää jauhoja apuna) ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia siivuja.
4.
Aseta siivut leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Jätä leviämisvaraa.
5. Paista pikkuleipiä 190 asteessa keskitasolla n.
15 minuuttia, kunnes keksi ovat rusehtavia. Nosta jäähtymään ritilälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti