Itse tehdyt, uunituoreet ruissämpylät ovat kyllä todella
hyviä. Nauti välipalalla tai vaikkapa keiton seurana.
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 rkl siirappia
1-2 tl suolaa
¾ dl öljyä
6 dl ruisjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää
siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan.
Jätä taikina melko pehmeäksi ja käsiin tarttuvaksi.
2.
Laita taikina kohoamaan liinan alle lämpimään.
Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen n. 20-25
sämpylää. Laita sämpylät leivinpaperilla
vuoratulle pellille ja anna kohota hyvin.
3.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225
asteessa, n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti