Sitruunakuppikakut maistuvat raikkaille ja saavat päälleen ihanan täyteläisen kuorrutuksen. Pääsiäisen kunniaksi koristelussa on käytetty pieniä suklaamunia. Annoksesta tulee n. 14-18 kuppikakkua.
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
ja mehu
100 g margariinia
Kuorrutus
60 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
ja mehu
100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
koristeluun esim. pieniä suklaamunia
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan
kuori ja purista mehu talteen.
3.
Sulata margariini.
4. Sekoita kuivat aineet
keskenään.
5.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja sitruunan mehu. Sekoita
lopuksi joukkoon varovasti sitruunan kuoriraaste sekä sulatettu margariini.
6.
Annostele taikina muffinivuokiin ja paista
keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita ja taikina ei tartu
tikkuun kokeiltaessa.
7. Valmista kuorrutus. Pese sitruuna huolellisesti.
Raasta puolet kuoresta ja purista puolikkaan sitruunan mehu talteen. Vatkaa
pehmeä voi ja tomusokeri sekaisin, mausta vaniljasokerilla, sitruunan
kuoriraasteella ja sitruunamehulla. Vatkaa lopuksi tuorejuusto joukkoon.
Pursota tai levitä kuorrutus kuppikakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Säilytä kuppikakut jääkaapissa.
Mukavaa Pääsiäisen aikaa kaikille!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti