Makean marenkikuorrutuksen alla kirpakkaa sitruunatäytettä,
nam! Sitruunapiirakka on samalla ihanan raikas ja makea kahvipöydän tarjottava. Sitruunapiirakka sopii hyvin nautittavaksi näinä ihanan aurinkoisina kevätpäivinä pääsiäistä odotellessa!
Pohja
100 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl vettä
11/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4-5 rkl sitruuunamehua (yhden sitruunan mehu)
1 sitruunan raastettu kuori
25 g voita
Marenki
2 valkuaista
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe
keskenään.
3.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää margariinivaahtoon kuivat aineet ja
sekoita tasaiseksi.
4.
Voitele piirakkavuoka (n.24cm) ja painele
taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskiosassa n. 20
minuuttia. Jos haluat, voit laittaa pohjan päälle esim. leivinpaperia ja
herneitä painoksi, jottei taikina pysyy mallissaan vuoassa eikä reunan taikina
valu.
5.
Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä,
astianpesuaineella ja harjalla. Raasta kuori talteen. Purista sitruunan mehu.
6.
Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset,
maissijauhot ja sitruunanmehu. Kuumenna ja sekoittele koko ajan samalla, kunnes
kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon
sitruunankuori ja voi.
7.
Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Anna tortun
hieman jäähtyä.
8.
Nosta uuni lämpötila 225 asteeseen.
9.
Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi
vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen tomusokeria vähitellen ja jatka vatkaamista,
kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle.
Paista sitruunatorttua vielä hetki uunissa, n. 7 minuuttia, eli kunnes marenki
on saanut kauniin värin pintaansa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti