Herkulliset rahkapullat sopivat kevään kahvihetkiin hyvin. Herkuttele näillä vaikkapa pääsiäisen aikaan!
Pullataikina
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita tai margariinia
Täyte
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
(1 dl rusinoita)
n. 150 g
säilykepersikoita
Voiteluun
1 muna
1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna,
sokeri, suola, kardemumma. Lisää jauhot vähitellen vaivaten. Lopuksi lisää
huoneenlämpöinen margariini sekaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Laita taikina kohoamaan liinan alle.
2.
Vaivaa kohonnut taikina kahdeksi tangoksi ja
leikkaa siitä samankokoisia paloja. Vaivaa paloista pieniä pullia ja laita ne
kohoamaan pellille. Jätä pullille reilusti tilaa.
3.
Valmista täyte; sekoita keskenään maitorahka,
sokeri, muna ja rusinat. Viipaloi säilykepersikat ohuiksi viipaleiksi.
4.
Paina lasilla kohonneiden pullien keskukset
litteiksi. Voitele pullien reunat kananmunalla. Laita pullien keskelle täytettä
sekä viipaloituja persikoita. Paista rahkapullia uunin keskitasolla, n. 10-15
minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti