perjantai 16. toukokuuta 2014

Macarons


Macaronit ovat ihastuttavia pieniä leivoksia. Macaronit sopivat hyvin mihin tahansa kevään ja kesän juhliin. Voit myös tehdä macaronit etukäteen ja pakastaa ne ja täyttää edellisenä päivänä ennen juhlia. Elintarvikeväreillä voit värjätä macaronit juhliesi teemavärin mukaan. Näissä macaroneissa on käytetty täytteenä ihanan kirpeää Lemon curdia, jonka ohje löytyy täältä.


110 g kananmunanvalkuaista
4 rkl sokeria
200 g tomusokeria
100 g mantelijauhetta

tomuväriä/ elintarvikeväriä

1. Sekoita keskenään mantelijauhe ja tomusokeri.
2. Vatkaa kananmunanvalkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. Lisää sitten haluamasi väriaine. Sekoita lopuksi joukkoon varovasti mantelijauhe-tomusokeriseos. 
3. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota taikinasta n. 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat lähtevät. Anna sitten macaronsien levätä huoneenlämmössä n. tunnin verran. 
4. Lämmitä uuni 120-150 asteeseen ja paista macaronseja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
5. Anna macaronien jäähtyä ja irrota ne varovasti leivinpaperista.
6. Täytä macaronit lemon curdilla ja säilytä ne jääkaapissa.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti