Tämä välimerellinen suolainen piiras on todella maukas. Tämä
sopii hyvin illanistujaisiin tai sitten vaikkapa kesän juhliin
suolaiseksi tarjottavaksi. Tuplaamalla ainekset saat tästä pellillisen
piirakkaa, josta riittää mukavasti suolaista tarjottavaa isommallekin porukalle.
Piirakan voit myös hyvin tehdä ajoissa ennen juhlia valmiiksi pakkaseen ja
sitten sulattaa juhlia varten.
Pohja
125 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g kermaviiliä
yrttimausteseosta
Täyte
200 g fetajuustoa
muutama vihreä oliivi
1 punainen paprika
1 pieni sipuli/punasipuli/1-2 kevätsipulia
½ ruukkua basilikaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
yrttimausteseosta maun mukaan
ripaus mustapippuria
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Nypi voi tai margariini, suola, vehnäjauhot,
kermaviili ja yrttimauste keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele
taikina voidellun piirakkavuoanpohjalle (tai leivinpaperin päälle pellille, jos
teet tupla-annoksen). Käytä apuna hieman vehnäjauhoja, niin taikina ei tartu
käsiin.
3.
Paloittele täytteen ainekset; fetajuusto,
oliivit, paprika sekä sipulit. Silppua myös basilika. Ripottele täytteen
ainekset pohjan päälle.
4.
Sekoita keskenään kananmunat ja ruokakerma.
Lisää sekaan juustoraaste sekä mausteet. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä
piirakkaa uunin alatasolla, n. 25-30 minuuttia. Jos piirakka meinaa tummua
liikaa, peitä se paiston aikana leivinpaperilla.
When someone writes an article he/she retains the plan of a user
VastaaPoistain his/her mind that how a user can understand it. Thus that's why this post iis perfect.
Thanks!
Here is my web-site black black mold killing products
When someone writes an article he/she retains the plan of a user
VastaaPoistain his/her mind that how a user can understand it. Thus that's why this post iis perfect.
Thanks!