Raparperi on yksi lemppareistani, ja ilokseni sainkin niitä nipullisen lahjaksi. Niistä päätin tehdä raparperihilloketta. Raparperihilloketta voi käyttää vaikkapa kakuntäytteissä,
jäätelön kanssa tai jälkiruokiin. Helppo ja nopea tapa säilöä kesänsatoa.
1 kg raparperia
1 dl vettä
4 dl hillosokeria
(1 kaneli- tai vaniljatanko)
2.
Laita raparperinpalat ja vesi (halutessasi
kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko) kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää
hillosokeri.
3.
Keitä hilloketta miedolla lämmöllä n. 10
minuuttia, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä (ota kaneli- tai vaniljatanko pois).
4.
Tölkitä raparperihilloke puhtaisiin,
kuumennettuihin tölkkeihin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti