tiistai 22. heinäkuuta 2014

Raparperihilloke



Raparperi on yksi lemppareistani, ja ilokseni sainkin niitä nipullisen lahjaksi. Niistä päätin tehdä raparperihilloketta. Raparperihilloketta voi käyttää vaikkapa kakuntäytteissä, jäätelön kanssa tai jälkiruokiin. Helppo ja nopea tapa säilöä kesänsatoa.

1 kg raparperia
1 dl vettä
4 dl hillosokeria
(1 kaneli- tai vaniljatanko)

1.       Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa raparperinvarret pieniksi paloiksi.



2.       Laita raparperinpalat ja vesi (halutessasi kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko) kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri.
3.       Keitä hilloketta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä (ota kaneli- tai vaniljatanko pois).
4.       Tölkitä raparperihilloke puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti